• Okresné kolo Pytagoriády - výsledky našich žiakov.

          • V okresnom kole P3 súťažilo za okres Levoča 52 žiakov, pričom tretiak Dominik Teringa získal 13. miesto.

            Štvrtákov bolo v okresnom kole P4 celkovo 44 žiakov. Náš štvrták Jakub Knižka získal 2. miesto, pričom ho od prvého miesta delil iba jeden bod. Ema Faltinová sa umiestnila na peknom 17. mieste.

            Ďakujeme za pekné reprezentovanie školy a povzbudenie aj pre ostatných - Matematika je len použitie zdravého rozumu, ktorý všetci v živote potrebujeme.

          • Deň Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

            Naša Zem má dnes narodeniny a tak sme jej spravili oslavu. Vyrobili sme si pekné čelenky a oslava mohla začať.  Čakali nás rôzne aktivity pri ktorých sme si pripomínali ako máme našu Zem chrániť, ako správne separovať, ako redukovať množstvo odpadu, zahrali sme si eko pexeso a  vyrobili sme si Zem z látok. Štvrtáci nám na záver pripravili sľuby pre našu Zem, ktoré nám ju  pomôžu  ochrániť. 

          • Recitačná súťaž - Jar v obci

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Recitačná súťaž - Jar v obci.

            Žiaci našej školy sa zúčastnili recitačnej a výtvarnej súťaže " Jar v obci".

            Žiaci našej školy sa zapojili do recitačnej a výtvarnej súťaže, vyhlásenej obcou Dravce. Téma " Jar v obci " ich inšpirovala k vytvoreniu pekných výtvarných prác. Niektorí z nich, sa naučili pekné básne, aj prózu na danú tému. Deťom sa darilo, najúspešnejší boli ocenení. Prvé miesto v prednese získala Ema Faltinová, druhé miesto Michal Ondrejčák, tretie miesto Karla Zuzana Gardori a cenu poroty získala Ninka Garčárová. Všetci účastníci odišli s malou odmenou. 

          • Okresné kolo Pytagoriáda

          • Okresné kolo Pytagoriády P3, P4 prebehlo 10. apríla v Levoči na Základnej škole Gašpara Haina. Z našej školy sa zúčastnili OK 4 žiaci - za tretiakov Tobias Zajonc a Domink Teringa, za štvrtákov Ema Faltinová a Jakub Knižka. Budú úspešní v tomto okresnom kole? To ešte nevieme, ale aj tak im ďakujeme za reprezentovanie našej školy. 

          • Medzinárodný deň Rómov

          • Medzinárodný deň Rómov nie je len dňom, kedy oslavujeme rómsku kultúru, históriu a tradície. Pripomína nám najmä snahu Rómov o sebaurčenie a uznanie za národnostnú menšinu. 

          • Čitateľský maratón

          • Pod týmto jednoduchým názvom sa niesla v našej škole už tradičná akcia venovaná mesiacu marec ,,Marec mesiac kníh" – čitateľský maratón. Podujatie sme zorganizovali na podporu čítania detí. Žiaci ,,bežci na dlhé trate" toho roku čítali  na jarnú tému a to postupne po jednom  celú hodinu.

          • Beseda o knihe

          • Dňa 27.3. pripravili tretiaci pre žiakov školy besedu o knihe Jano, ktorú napísal Fraňo Kráľ.

            Čitatelia tejto knihy sa  razom ocitnú v biednom prostredí najchudobnejších vrstiev slovenskej spoločnosti v čase hospodárskej krízy.  Na osude malého Jana spoznajú ťažký život detí, ktoré namiesto láskavého pohladenia alebo hier poznajú len tvrdú prácu a hlad.

            Kniha nás upúta predovšetkým svojim hlavným hrdinom Janom.  Každý kto si túto knihu prečíta, by  chcel mať takého kamaráta, brata akým bol Jano.

          • Návšteva predškolákov pri prvákoch

          • Dňa 26. marca navštívili našich prvákov veselí predškoláci z Materskej školy Dravce spolu so svojimi pani učiteľkami. V prváckej triede sa dozvedeli veľa zaujímavých a nových vecí, no videli najmä to, čo sa naučia budúci školský rok.  Prajeme budúcim prváčikom veľa šťastia a tešíme sa na nich už onedlho pri zápise do školy.

          • Návšteva knižnice a tlačiarne v Levoči

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice a tlačiarne v Levoči.

            Marec je mesiacom kníh a tak sme sa šli pozrieť, ako to v takej knižnici vyzerá. Pracovníčka knižnice nás uviedla do tajov kníh, povedala nám ako sa máme v knižnici správať a ako máme knihy chrániť. Následne sme pokračovali návštevou tlačiarne, kde žiaci videli ako vzniká kniha. Veľmi sa im podujatie páčilo a do knižnice by sa radi prihlásili, no musia ísť so svojimi rodičmi, ktorí ich môžu prihlásiť on line. Dúfam, že z nich postupne vyrastú pravidelní návštevníci knižníc a vášniví čitatelia kníh.

          • Vynášanie Moreny

          • Podľa kalendára sa jar začína dňom jarnej rovnodennosti a symbolickým vynesením zimy z chotára. Na Smrtnú, inde na Kvetnú nedeľu, pripravili dievčatá slamenú figurínu, ktorú obliekli do ženských šiat, spievajúc ju nosili po dedine a nakoniec ju hodili do vody alebo spálili. Tieto figuríny sa volali „Morena“, „Marjena“, „Kiselica“, „Kiseľova žena“ a predstavovali zimu alebo obeť, ktorú ľudia obetovali zime. 

          • Okresné kolo "Šaliansky Maťko 2024"

          • 21. februára sa konalo v ZŠ Francisciho v Levoči okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského. Recitátori súťažili v 3 kategóriách (2. - 3. ročník ZŠ, 4. - 5. ročník ZŠ, 6. - 7. ročník ZŠ). Našu školu reprezentovala Ema Faltinová. Ďakujeme.

          • Bádanie v minulosti písma (ŠKD)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bádanie v minulosti písma.

            V školskom klube sme trocha bádali v minulosti. Začali sme prvým písmom - klinové písmo, ktorým si deti skúsili napísať svoje meno. Dozvedeli sme sa, že v minulosti sa farby získavali z rastlín a prírodnín, čo bolo pre deti nepochopiteľné a tak sme sa pustili do hľadania farieb v prírode.

          • Návšteva v Múzeu špeciálneho školstva v Levoči

          • Dnes sa žiaci prvého a druhého ročníka zúčastnili na exkurzii v Múzeu špeciálneho školstva v Levoči. Mali možnosť oboznámiť sa s metódami výučby nevidiacich detí, s pomôckami, ktoré používajú v škole, ako aj s Braillovým písmom. Každý si vyskúšal vyskladať pomocou Brailového písma svoje meno, deti zažili aj iné aktivity. Táto návšteva všetkých obohatila o nové vedomosti, ako aj zážitky.

          • VŠETKOVEDKO 2023 a VÝSLEDKY SÚŤAŽE

          • VŠETKOVEDKO je celoslovenská vedomostná súťaž pre žiakov 1. – 4. ročníka základných škôl. Obsahuje otázky zo všetkých oblastí, s ktorými sa žiaci doteraz stretli - vlastiveda, prírodoveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, informatická, dopravná, hudobná a výtvarná výchova. V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 32 076 žiakov z celého Slovenska. Najlepší získali titul Všetkovedko, ostatní si odnášajú titul Všetkovedkov učeň.

            Na našej škole sa do súťaže zapojilo 13 žiakov: 3 prváci, 3 druháci, 3 tretiaci a 4 štvrtáci. 
             

            Pochvalu si zaslúžia najúspešnejší žiaci v jednotlivých kategóriách:

            VŠETKOVEDKO 1 – súťažilo tu 8 611 žiakov na Slovensku. 
            Titul Všetkovedko sa podarilo získať 3 prvákom – Nine Garčárovej, Petrovi Faltinovi a Benjamínovi Brejovi.                                          

            VŠETKOVEDKO 2 – súťažilo tu 9380 žiakov na Slovensku. 
            Titul Všetkovedko sa podarilo získať 2 druhákom – Liliane Teringovej a Jurajovi Knižkovi.                            Titul Všetkovedkov učeň ziskal Michal Ondrejčák.

            VŠETKOVEDKO 3 – súťažilo tu 7 700 žiakov na Slovensku.                                                                                Titul Všetkovedko sa podarilo získať 2 tretiakom – Timke Malecovej a Tobiasovi Zajoncovi.                          Titul Všetkovedkov učeň ziskal Dominik Teringa.

             
            VŠETKOVEDKO 4 – súťažilo tu 6 685 žiakov na Slovensku.                                                                                Titul Všetkovedko sa podarilo získať 1 štvrtáčke – Milane Tymecke.                                                                Titul Všetkovedkov učeň ziskali 3 štvrtáci – Jana Bandžuchová, Ema Faltinová a Juraj Ondrejčák.

            Všetci súťažiaci si odniesli domov krásne diplomy, ceruzu od Talentídy a víťazní Všetkovedkovia k tomu aj vecné ceny od organizátora súťaže Talentída, n. o., Bratislava.

            Blahoželáme všetkým našim šikovným Všetkovedkom a Všetkovedkovým učňom.

            Pripravila: Mgr. Mária Brejová, koordinátorka súťaže

          • Vianočná besiedka 2023

          •  

            ​​​​​​

            Lásky, šťastia hodiny, v kruhu svojej rodiny,užite si spoločné, krásne sviatky Vianočné a nech dlho prevláda novoročná nálada. 

          • Oznam o udelení riaditeľského voľna

          •  

                           

                            

            Riaditeľka ZŠ Dravce v súlade so zákonom 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, podľa §150 odsek 5 a v súlade s § 3       ods. 10 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka 

            udeľuje žiakom základnej školy riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov dňa:

             

            22. decembra 2023 (piatok)

             

            V tento deň nebude v prevádzke ani školské zariadenia (ŠJ, ŠKD). Informovaný o riaditeľskom voľne bol aj zriaďovateľ školy.

            Vyučovanie pokračuje 8. januára 2023.

             

             

             

                                              

                                                                       Mgr. Brejová Mária – riaditeľka školy

          • Korčuľovanie zimný štadión Levoča

          • Žiaci našej školy mali opäť možnosť sa zdokonaliť v korčuľovaní. Deti sa po minulom korčuľovaní zlepšili a na ľade sa im veľmi páčilo. Po korčuľovaní mali tréning hokejisti HK Spišská Nová Ves, žiaci ich mohli pozorovať z tribúny, čo bolo pre nich veľmi vzrušujúcim zážitkom.