• Ukončenie kurzu korčuľovania

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ukončenie kurzu korčuľovania.

            16.februára žiaci našej školy úspešne ukončili kurz korčuľovania. Počas piatich kurzov nadobudli základy korčuľovania, alebo zdokonalili techniku. Posledné kurzy boli zaujímavejšie, pretože tréneri zapájali deti do hier, do hry s hokejkou, posledný deň si vyskúšali hrať hokej, streliť puk na bránku. Ďakujeme pánom trénerom za trpezlivý prístup, a chválime deti, že to nevzdali, aj keď to nebolo vždy ľahké.

          • Zápis do 1. ročníka na školský rok 2023/2024

          • na školský rok 2023/2024  

                                                                                 

              Riaditeľstvo Základnej  školy v Dravciach oznamuje, že zápis detí       

                               do 1. ročníka základnej školy sa uskutoční  

                                               dňa 03. apríla 2023 v čase

                           od 13,00 do 16,00 hod. v priestoroch ZŠ v Dravce

             

            • Zápisu sa zúčastnia deti narodené od 1.9.2016 do 31.8.2017,  aj deti, ktoré mali   v školskom roku  2022/2023  odklad  povinnej   školskej dochádzky,  alebo   deti,   ktoré   nesplnili   povinné    predprimárne vzdelávanie v školskom roku 2022/2023

             

            • Na zápis  je potrebné  priniesť rodný list dieťaťa, kartičku  poistenia dieťaťa a občianske preukazy oboch rodičov /zákonných zástupcov/môžete doniesť už prefotené/.

             

            • Na zápis je potrebné priniesť 14 eur /Moja prvá kniha, učebné pomôcky/

             

            • Zákonný zástupca vyplní vopred  Žiadosť o prijatie do 1. ročníka. Je tam aj  splnomocnenie, ktoré sa vyplní v prípade, že  sa  zápisu  zúčastní iba jeden rodič/zákonný zástupca.  Kto   nemá   možnosť   doniesť  k zápisu vyplnenú   a   podpísanú   Žiadosť  o  prijatie   do 1. ročníka, vyplnia    ju rodičia/zákonní zástupcovia v čase zápisu.                                                          

                       Žiadosť a všetky informácie k zápisu nájdete na web stránke školy.  

                           

            •  Na  stránke  školy    https://zsdravce.edupage.org      je        prístupná elektronická    prihláška,  ktorú    vypíše   zákonný    zástupca      dieťaťa vopred/najneskôr do 3.4.2023/. Škola si prihlášku vytlačí a v čase zápisu ju   zodpovedný  zamestnanec  skontroluje  so  zákonnými    zástupcami dieťaťa priamo v škole, následne ju rodičia/zákonní zástupcovia podpíšu. Kto nemá možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, tak ju vyplnia rodičia v škole v čase zápisu.

             

          • Informácia pre rodičov a zákonných zástupcov žiakov

          • Dávame do pozornosti, že s účinnosťou od 1. januára 2023 nastali zmeny v postihovaní tzv. záškoláctva. Novelou zákona č. 369/2022 Z. z. dochádza k zmene v postihovaní záškoláctva, kde sa sprísňujú skutkové podstaty priestupkov alebo správnych deliktov.

            Spomínanou novelizáciou sa teda sprísňujú skutkové podstaty priestupkov alebo správnych deliktov a obce sú od 1.1.2023 povinné, nie oprávnené ako to bolo doteraz, ukladať pokuty.

            Priestupkom alebo správnym deliktom bude v zmysle § 37 ods. 1 a § 37a ods. 1 zákona o štátnej správe v školstve - neospravedlnené vynechanie viac ako 15 vyučovacích hodín v kalendárnom mesiaci v rámci povinnej školskej dochádzky, zanedbávanie starostlivosti o povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa; najmä jeho neprihlásením na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania alebo ak dieťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, neospravedlnene vynechá viac ako päť dní v mesiaci.

            Pre úplnosť uvádzame aj minimálnu  výšku pokút, ktorá sa určuje na 30 €. Podľa nového znenia § 37 ods. 3, resp. § 37a ods. 1 zákona o štátnej správe v školstve za porušenie povinnosti v oblasti dodržiavania povinnej školskej dochádzky, resp. povinného predprimárneho vzdelávania už obec má povinnosť uložiť pokutu (čiže už to nebude len možnosť, ako to bolo doteraz). Pokutu tiež bude možné uložiť aj opakovane, teda napríklad aj každý mesiac.

            Zdroj: ZMOS

          • Okresné kolo v prednese slovenskej povesti ,,ŠALIANSKY MAŤKO,,

          •  

            Dňa 1. februára sa uskutočnilo na Základnej škole Francisciho v Levoči  okresné kolo v prednese slovenskej povesti ,,Šaliansky Maťko". Našu školu reprezentoval v I.kategórii Tadeáš Maľák a v II. kateórii Kristína Šupolová, ktorá získala pekné 3. miesto vo svojej kategórii. Obom žiakom ďakujeme za peknú reprezentáciu našej školy.

            ​​​​​​​