• Zápis do 1. ročníka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do 1. ročníka.

            V pondelok 11. apríla sa uskutočnil zápis do 1. ročníka. Budúci prváci smelo ukázali svoje schopnosti a pripravenosť na školu. Tešíme sa na vás v septembri. 

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ŠALIANSKY MAŤKO .

            V piatok 1. apríla sa konal 27. ročník okresnej súťaže ,,Šaliansky Maťko", prednes povestí. Našu školu reprezentovala Kristína Šupolová, žiačka 3. ročníka,  ktorá získala 3. miesto. 

          • Beseda o knihe

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda o knihe.

            Dňa 25.marca pripravili tretiaci pod vedením pani učiteľky Mgr. Ivany Garčárovej besedu o prečítanej knihe, pri príležitosti „Mesiac knihy“. Aj touto cestou sme chceli žiakov motivovať k čítaniu kníh.

          • Čitateľský maratón

          • Cieľom čitateľského maratónu je pritiahnuť k čítaniu viac detí a zároveň poukázať na význam literatúry pre detského čitateľa. Aj deti z našej školy si 24. marca mohli vyskúšať svoje čitateľské zručnosti počas hodinového maratónu v čítaní. Po skončení čítania žiaci dostali záložku do knihy. Dúfame, že záujem o knihy sa bude u detí mladšieho školského veku prehlbovať.

              „S pomocou kníh sa mnohí stávajú učenými i mimo školy.     

               Bez kníh nebýva učený nikto ani v škole. “
                                                                        Ján Amos Komenský

             

          • Vianočná besiedka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka.

            Prichádzajúca vianočná atmosféra a zapálenie ďalšej sviečky na adventnom venci nám prináša najkrajšie sviatky v roku Vianoce. Želajme si radosť štedrovečerného stola trvala celý rok a ticho, ktoré nás sprevádza na ceste na polnočnú svätú omšu zdôrazňovalo najcennejší cit – lásku. Pred vianočnými prázdninami sme sa aj v našej škole stretli na „Vianočnej besiedke“, zaspievali sme si, zavinšovali, pripomenuli rôzne vianočné zvyklosti. Nakoniec sme odhalili pod vianočným stromčekom prekvapenie, ktorým boli nové hračky.

          • ŠKOLSKÝ SEMAFOR

          • Vážení rodičia,

            radi by sme Vám dali do pozornosti, že dňa 26. 11. 2021 (piatok) bol aktualizovaný manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu na základe uznesenia vlády SR, vydania vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR a zverejnenia nového rozhodnutia ministra, ktoré reagujú na aktuálnu epidemiologickú situáciu v súvislosti s ochorením COVID-19.

             

            https://www.minedu.sk/data/att/21286.pdf

            POKYNY - november 2020

          • Organizácia školského roka 2020/2021

          • Pokyn riaditeľky

            Základnej školy Dravce

             

            upravujúce organizáciu a podmienky základnej školy a školského klubu detí

            počas obdobia pri otvorení školského roku 2020/2021

            s účinnosťou od 02. septembra 2020 – do 14.09.2020


            Školský rok  sa začína 02. 09. 2020 o 8,00 hod. V prípade pekného počasia spoločné  otvorenie školského roka 2020/2021 bude na školskom ihrisku. Potom odchádzajú žiaci do svojich tried so svojimi triednymi učiteľkami. V prípade zlého počasia otvorenie bude  v triedach ZŠ.  Účasť na vyučovaní je pre žiakov povinná.

            Prvý deň budú žiaci v škole do 9,30 hod.

            Vyučovanie podľa rozvrhu začína 3.9. /štvrtok/, kedy žiaci dostanú učebnice, zošity.                                                                                      Od 3.9. už musia mať žiaci prezuvky, hygienické vrecúško, vrecúško na telesnú výchovu.

            Prevádzka ŠKD začína 3.9./štvrtok/ v čase od skončenia vyučovanie do 15,30 hod. Žiadosť do ŠKD pre prvákov vypíšu rodičia 2.9.


            ▪  Sprevádzajúce osoby prvákov vstupujú do budovy školy v rúškach. Ostatní rodičia do budov nevstupujú.  Rúška v triedach sú pre prvý stupeň odporúčané. 


            ▪  Pri vstupe do budovy  základná škola zabezpečí ranný zdravotný filter: dezinfekcia rúk, meranie teploty.


            ▪  Pri prvom nástupe žiaka do školy predkladá Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu  pred začiatkom nového školského roka. /príloha č.3/


            ▪  Po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 dni predkladá písomné vyhlásenie, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. /príloha č.4/ 

            ▪  Vyučovanie bude prebiehať v ucelených triedach, miestnosti sa nebudú striedať. 

            ▪   V triedach bude zabezpečené časté vetranie.

            ▪  Žiaci budú používať rúško pri vstupe do budovy a pri pohybe na chodbe, v triedach je odporúčané /podľa rozhodnutia rodičov/.

            ▪  Vyučujúci budú žiakov opakovane upozorňovať na dodržiavanie hygienických pravidiel.

            ▪  Škola zabezpečí dôkladné čistenie miestností, v ktorých sa žiaci a pedagogickí zamestnanci budú nachádzať v čase  vyučovania.

            ▪   Upratovanie a dezinfekcia toaliet bude prebiehať trikrát denne. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných predmetov a povrchov, ktoré používa väčší počet ľudí, bude vykonávaná viackrát denne priebežne.

            ▪ Vyučujúci majú povinnosť nosiť rúška/ochranné štíty/.  

            ▪ Zákonný zástupca dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky ZŠ.  

            ▪ Do školy privedie iba zdravého žiaka. Ak sa žiak ráno sťažuje na bolesti hlavy, nádchu, má kašeľ a pod. nesmie prísť do školy.

            ▪ Zabezpečí svojmu dieťaťu jedno rúško  a papierové jednorazové vreckovky.

            ▪  V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v domácom prostredí, bezodkladne o tejto situácii informuje triednu učiteľku  a riaditeľku školy.

            ▪   V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v školskom prostredí /v priebehu dňa/, nasadí si rúško a bude umiestnený v samostatnej izolačnej miestnosti. Škola bude kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí dieťa bezodkladne vyzdvihnú.

            ▪   Povinnosťou zákonného zástupcu je bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola u žiaka nariadená detským lekárom alebo príslušným RÚVZ.

            ▪   Zákonný zástupca odprevádza svoje dieťa k hlavnému vchodu. Do budovy školy NEVSTUPUJE!

            ▪ V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy (prevzatie chorého dieťaťa, úrazu) má na tvári rúško a ruky si pri vchode vydezinfikuje.

            ▪ Dodržuje upozornenia zverejnené piktogramami na vchodových dverách a v priestoroch školy.

            ▪ Nakoľko otvorenie školského roka bude bez prítomnosti rodičov /okrem rodičov prvákov/, budeme zisťovať od detí /resp. messenger/ záujem o školský klub a stravovanie.

            ▪ Počas obdobia 2.9. – 14.9.2020 sa neorganizujú hromadné aktivity, z toho dôvodu bude školské a triedne ZRPŠ presunuté až po 15.9. (termín podľa pokynov včas oznámime).

            ▪ Vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť podľa vývoja epidemiologickej situácie.



            V Dravciach 26.08.2020                                                                        riaditeľka ZŠ – Mgr. Mária Brejová