• Vianočná besiedka

          • Čarovné predvianočné obdobie v našej škole vždy vrcholilo vianočnou besiedkou. Detské oči žiarili šťastím pri vianočnom stromčeku, pod ktorým mali deti aj kopu hračiek.

            Rodičom, deťom a príbuzným prajeme požehnané Vianoce, aby do ich sŕdc vstúpil najkrajší dar, ktorý prináša betlehemské dieťa: pokoj v duši, lásku a odpustenie. Všetko dobré v novom roku 2023.

          • Vianočné tvorivé dielne

          • Posledné dni pred Vianocami sa na našej škole niesli v duchu kreativity. Žiaci na vianočných tvorivých  dielňach  si  zhotovili pekné vianočné výrobky.

          • Návšteva Spišského múzea a divadla v Levoči

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Spišského múzea a divadla v Levoči.

            Dnešný deň bol výnimočný pre žiakov aj pani učteľky. Navštívili sme krásnu predvianočnú Levoču. Od prvej chvíle sme cítili predviavočný čas. Prispelo k tomu aj počasie. Poriadne mrzlo a všade bol sneh. V spišskom múzeu nás privítali krásnou vianočnou výzdobou nádvoria a pekným divadelným predstavením o narodení Ježiška v Betleheme. Zazneli aj vianočné piesne, troškou sme prispeli aj my. Po vystúpení sme sa ohriali pravým vianočným punčom a vianočnými oplátkami. Pred odchodom mali deti možnosť napísať na stenu vianočné priania. 

            Potom nasledovala návšteva divadla. A nie hocijaká. Zamestnanci divadla nás oboznámili s tým, ako sa máme v divadle správať, čo sa patrí a čo nie. Videli sme krátke ľudové vystúpenie spevu a tanca na tému sv. Lucia. Dokonca dievčatá a pani učiteľky sa mohli zapojiť do vystúpenia. Potom sme sa dostali na také miesta, kde sa bežne návštevník nedostane. Napr. javisko, priestor za oponou, priestor pre zvukára, balkóny...

            Jednoducho, dnešná návšteva Levoče bola čarovná.

          • CHRÍPKOVÉ PRÁZDNINY – OZNAM

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom a žiakom, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Poprade a so súhlasom zriaďovateľa, bude vyučovanie z dôvodu zvýšeného počtu žiakov s chrípkovým ochorením PRERUŠENÉ od zajtra 14. decembra 2022 do 17. decembra 2022.

            Školský klub detí má svoju činnosť tiež prerušenú..

            Vyučovanie bude pokračovať v pondelok 19. decembra 2022.

            Mgr. Mária Brejová riaditeľka školy

          • Mikuláš prišiel k nám aj tento rok

          • Keď je zima, keď je mráz, navštívi nás Mikuláš,

            na bielych saniach priletí, má darčeky pre deti.

            Na svete je veľa detí, Mikuláš k nim všetkým letí,

            vrece plné dobrôt má, do čižiem ich rozdáva.

            Hračky, knižky, sladkosti, bude že to radosti,

            ďakujeme Mikuláš, príď opäť o rok medzi nás.

             

            Ani tento rok našu draveckú školu  Mikuláš neobišiel. Už od rána vládla v škole veselá nálada.  Mikuláša sme privítali piesňami a básničkami a Mikuláš rozdal všetkým deťom balíčky so sladkosťami.